Еко ферма Черга – български натурални, биологично чисти и вкусни храни

Еко ферма Черга, ЕООД е регистриран земеделски производител  от 2016 година. Отглеждаме зеленчуци: домати от изключителния италиански сорт “Сан Марцано“, краставици сорт “Гергана“ и корнишони „Деликатес“, червени чушки от уникалния български сорт „Куртовска капия“ и плодове като праскови, кайсии, череши и ягоди  в района на с. Брестовица, в подножието на Родопа Планина. Нашите продукти се произвеждат без употребата на пестициди, хербициди и фунгициди, сред чист планински въздух и незамърсена от индустриални производства среда.  Екологичните и биологично чисти продукти, които произвеждаме се използват само за производство на малки серии натурални консерви, с високо качество, без изкуствени консерванти, без сгъстители и без заместители.

Нашата мисия е съхраняване и развитие на българските традиции за производство на продукти по домашни рецепти, но в сертифицирани и контролирани от БАБХ производства.

Консервираме само в стъклени буркани, по сертифицирана технология, която запазва всички полезни качества на суровините. Нашите продукти са за директна консумация и са изключително улеснение за модерния човек в ежедневното приготвяне на храна. Полезна и вкусна храна за малки и големи!

Ако имате интерес да бъдете наш дистрибутор или да зареждаме вашия търговски обект,  моля да се свържете с нас, тел.0898777324. 


През годините, клиентите ни са се убедили в изключителните качества, на нашите:

—————————————————Лютеници, Апетитки и Айвари – Еко ферма Черга 100% Натурални продукти, с високо качество, без изкуствени консерванти, без сгъстители и без заместители.

Гордеем се, че успяхме да реализираме успешно домашната ни рецепта за лютеница в производствени условия. Нашата рецепта е със 75% печена капия и е най-добрата на пазара. Едросмляната лютеница по домашна рецепта, наистина има вкус на домашната лютеница от детството ни. За тези, които избягват захарта предлагаме и Лютеница без захар, по домашна рецепта. Тези лютеница се приема изключително добре, от клиентите, защото освен че е по-полезна, има и натурален вкус, който ви кара да опитвате още и още.  През годините разширихме асортимента и още няколко рецепти за Северняшката лютеница, Айвар, Апетитка и Лютеница финносмляна. Те бързо намериха почитатели, защото са качествени продукти с домашен вкус. В производството се влагат екологични биологично чисти суровини с гарантиран произход и качество.

Нашите лютеници и айвари да с вкусове, в които ще се влюбите!

 Всички продукти са в стъклен буркан, стерилизирани с автоклав, което е гаранция за запазване на всички полезни качества на суровините. Използват се домашни рецепти, адаптирани към производство в сертифицираната и контролирана среда на производство, контролирано от БАБХ.

През зимата, трапезата грейва с нашите:

———————– Зеленчукови консерви и Традиционни туршии и пикантни мезета – Еко ферма Черга 

 100% Натурални продукти, с високо качество, без изкуствени консерванти, без сгъстители и без заместители. 

Като продължение на добрата българска традиция предлагаме и обичаните туршии и салати, разядки и мезета:  класическата Царска и Ловджийска салати, Кисели краставички, Кисело зеле/  Сушени слънчеви домати, Печена и белена червена капия, Пикантни чушлета и разядки/  

И като сложите нашите туршии на трапезата, няма как да не ви се прииска да кажете, едно българско „ХА наздраве!“

——————————– И още наши продукти, за директна консумация или като основа за вкусно ястие: 

Варен грах, Варен боб Добруджанка, Зелен фасул, Домашна доматена салца, Доматено пюре и Белени домати, Гювеч, Паприкаш и различни видове доматени сосове с ароматни български подправки и възродени домашни вкусове. ….  И, разбира се, разнообразие от пукани и мариновани люти чушки – феферони, шипка, рибка, неизменна част от всяка българска трапеза, за отваряне на апетита!  В производството се влагат екологични биологично чисти суровини с гарантиран произход и качество. Всички продукти са в стъклен буркан, стерилизирани с автоклав, което е гаранция за запазване на всички полезни качества на суровините.

 Нашите зеленчукови консерви са като „Лято затворено в буркани“ .  

Използват се домашни рецепти, адаптирани към по голям мащаб на производство.

По стара българска традиция, когато се заколи животно, месото се затваря в буркани. Този начин на обработка запазва всички ценни качества на месото. Приятно е да си отвориш буркан и да похапнеш от крехкото месце. Ние възродихме старите домашни рецепти за приготвяне на

————————————– Буркани с месо, в собствен сос – Еко ферма Черга, без добавяне на изкуствен консерванти, заместители и оцветители.

Произвеждаме буркани с телешко, пилешко, свинско, агнешко, заешко и  пуешко месо. Свежо, практично и много вкусно решение. Месата са с гарантиран произход от екологично чисти райони в  Родопите /Велинград/,село Ставерци /Ловешко/ и Централен Балкан /Етрополе/. Отглеждани са хуманно, хранени са балансирано, без антибиотици и хормонални препарати. С грижа за здравето на клиентите, отглеждането на животните и всички процеси по обработка на месото са под строг ветеринарно медицински контрол.

Месото е обработено в регламентирана кланица с извършени клинични изследвания и здравна маркировка. Бурканите са стерилизирани в автоклав под налягане, при което са запазени всички хранителни качества, аминокиселини и витаминен състав.

С годините търсенето на нашите продукти се увеличава и през тази година  разширихме асортимента с още вкусни предложения, на буркани с : конско, пъдпъдъче, заешко и ярешко месо. 

Помислили сме и за клиентите, които обичат гурме приключения на вкуса с нашите:

Телешко шкембе, Свински джолан тип „Русенско варено“, Телешки костен булъон, Телешка глава в шкембе, МЕЗЕ – пилешки сърца и воденички с масло, Телешка и свинска пача. Всички продукти са в стъклен буркан, по оригинални рецепти на „Еко ферма Черга“, произведени сертифицираната и контролирана среда на кулинарна работилница, сертифицирана от БАБХ.

Истински празник за сетивата са нашите

  • Домашни пастети от месо – „Наслада за небцето!“ от Еко ферма Черга

Вкусът на прясно месо и крехък дроб, ароматните подправки, плътната текстура завладяват и правят пастетите неустоими. Приготвят се от по-дребните парчета месо /телешко, свинско, агнешко, пилешко и пуешко/, останали след затваряне на бурканите, като се добавя черния дроб на животното, прясно фермерско мляко,  подправки и сол, без добавени оцветители, сгъстители и изкуствени консерванти. Във всички пастети съотношението месо – черен дроб е 80 към 20.

Имаме и специален пастет приготвен от пилешки дробчета, фермерско сметаново масло, дъхава мащерка , микс от подправки и щипка любов, който се приема изключително добре.

Животните са отглеждани в екологично чист район, в  Родопите /Велинград/ и с.Ставерци /Ловешко/ чрез целесъобразно хранене с балансирана храна, без хормонални препрати и химически добавки. Месото е обработено в регламентирана кланица с извършени клинични изследвания и здравна маркировка. Бурканите са стерилизирани в автоклав под налягане, при което са запазени всички хранителни качества, аминокиселини и витаминен състав.

Храната и виното са неразривно свързани по между си, а българските традиции в производството на вина датират от древни времена.

Затова е напълно естествено в нашата продуктова гама да отделим специално внимание на подбрани сортове, които си струва да опитате.  Лозовите масиви са разположени в района между Видин и Арчар. Районът в екологично чист и  с дългогодишни традиции в отглеждане на лозя и производство на вино.

  • Еко ферма Черга, предлага Червени сухи вина, Плодови вина, Розе и Бели сухи вина:

Мерло – Отличава се с плътност, балансиран вкус и отбран букет. Истинска радост за сетивата, отпускащо и сгряващо на тялото. Каберне совинъон – Добра плътност, интензивен, комплексен аромат, съчетаващ характерните за сорта с плодови винени нюанси. Совинъон блан – Сочно с кристална чистота, свеж, фин и изключително хармоничен вкус. Мускат отонел Богат и наситен аромат, голяма плътност и умерена свежест. Кехлибарен цвят. Мускатов привкус, свеж, сочен, добре балансиран. Памид – Червено сухо МЛАДО вино от стария сорт грозде Памид, отглеждан по нашите земи още от древните траки. Трапезно вино с лек вкус и приятен аромат, светло червен цвят. Гъмза – Червено сухо МЛАДО вино от Гъмза, български сорт грозде, разпространен само в Северозападна България. Трапезно вино с жив и плътен рубинен цвят и  приятен плодов вкус. 

Не пропускайте и ароматното и плътно Розе,

което обединява плътността на червеното вино и плодовите нотки на бялото, лек и освежаващ стил. Сухо вино от сорт грозде Каберне фран и нежен аромат и изключителен вкус на зрял плод, което се комбинира чудесно с всяка храна. Без да имаме претенции за висок стандарт, нашите вина са отлично съчетание на добро качество и приемлива цена. Клиентите са възхитени и от плодовите ни вина, на основата на ароматно червено вино сорт „Мерло“ /60%/ в комбинация с плодово вино: Боровинка, Малина, Вишна или Смокиня. Всички вина се предлагат в стъклена или PVC бутилка.

  • Сладката, конфитюрите и компотите

неизменно присъстват на българската трапезата и ние сме продължители на тази традиции. В основата са екологичните плодове от нашите градини, по домашни рецепти, изцяло натурални и без изкуствени консерванти и сгъстители, и за да са по-полезни, използваме умерено количество захар.

Ще останете очаровани от нашите вкусни и ароматни конфитюри и сладка от череши, малини, круши, боровинки, сини сливи, ягоди, кайсии, праскови, шипки, Еко ферма Черга,  а за почитателите на здравословните рецепти предлагаме уникално сладко от дива черна боровинка със захар „мусковадо“. Компотите за пиене са нашият най-нов продукт. Опитахме да постигнем уникален вкус, без използване на изкуствени консерванти, заместители, овкусители и оцветители. Предлагаме компоти от праскова, кайсия, ягоди, череши и ябълки. В производството се влагат екологични биологично чисти суровини с гарантиран произход и качество. Произвеждат се в стъклен буркан, в контролираната среда в малък цех, сертифициран от БАБХ.

  • Продуктовата ни гама няма да е пълна, ако не присъства и Пчелен мед от Еко ферма Черга 

100% натурален биологично чист продукт, без никакви добавки и без захар. Кошерите са разположени в екологично чист район в село Ярловица, Видинска област. Отглеждането на пчелите се извършва с внимание към всеки детайл: Дървени кошери, обработени  с биологична водоразтворима боя, система Фарар. Третиране само с български биологични ветеринарномедицински продукти, без антибиотици. При изваждане на меда от кошерите не се използват метални тенекии. След центрофугирането, медът зрее до 72 часа в иноксови матуратори и се налива директно в стъклени буркани, по този начин се запазват всички полезни съставки. Пакетажният цех е сертифициран по Наредба 26 на МЗХ. Районът около кошерите е екологично чист, без промишлено производство, изключително богат на разнообразни билки, което дава възможност за събиране на различни видове мед, с уникален вкус и аромат. Предлагаме мед от:  Липа, Лавандула, Акация, Магарешки бодил и Полифолорен. Нашият е мед с високо качество, уникален вкус и аромат.

  • Български ориз с най-високо качество, Еко ферма Черга – 100% натурален, без примеси.

Отгледан с много внимание, по поречието на река Марица, по напълно естествен начин с минимална механична обработка, напояван с чиста планинска вода,  вкусен, ароматен и здравословен, носи полъха на слънчева Тракия. Всяко зърно е внимателно обработено и изключително чисто, без примеси. Готов за директно влагане в ястията. Предлагаме 6 вида ориз – селекция от най-добрите европейски сортове: Ориз Балдо,  Ориз Арборио, Кафяв/пълнозърнест/ориз, Басмати,  Бял едър ориз. Който и ориз да изберете, при приготвянето му, винаги ще имате перфектен резултат, ако спазвате инструкцията, посочена на опаковката. Оризът се пакетира в модерно оборудвана фабрика в гр. Съединение, с вакуум опаковка, гаранция за запазване на качеството му и естествените аромати и вкус.

  • Еко ферма Черга, отглежда и пакетира, малки количества селкостопански продукти, с високо качество, собствено производство:

Орехи и Фъстъци, Бял боб „Добруджанка“ , бял боб салатен и Шарен боб. Продуктите се отглеждат в района на с.Брестовица, в подножието на Родопа Планина, без употребата на пестициди, хербициди и фунгициди, сред чист планински въздух и незамърсена от индустриални производства среда. Използваме само биотор /хумус/от Калифорнийски червеи, който си произвеждаме сами. Пакетите са вакуум опаковка, което позволява качествено съхранение и запазване на качествата на продуктите в дълъг период от време

  • ОЛИО, ШАРЛАН и ТАХАНИ , от Еко ферма Черга

Еко ферма Черга“, предлага висококачествени продукти извлечени от различни видове ядки и семена, чрез студено пресоване, без химическа екстракция и без ГМО.

Олио и Шарлан от извлечени от маслодайни слънчогледови семки и уникален Високоолеинов шарлан извлечен от висококачествени високо олеинови слънчогледови ядки . Слънчогледът се отглежда в Шуменска област, традиционен район за това производство и се преработва в модерно оборудвана фабрика в град Плиска, която работи по екологични стандарти. Рафинирано Слънчогледово Олио Еко ферма Черга, богато на Омега-6 незаменими мастни киселини, витамин Е и про-витамин А. Поради своята изразена термична стабилност е идеално за употреба в студената и в топлата кухня.

Шарлан Еко ферма Черга,

основен източник на Омега-6 незаменими мастни киселини, витамин Е и провитамин Д и провитамин А. Шарланът е по-плътен и по-гъст с характерен вкус и аромат. Подходящ за студена кухня. Високо Олеинов шарлан Еко ферма Черга  е богат източник на витамин Е, провитамин Д и провитамин А. Продуктът се отличава с високо съдържание на олеинова киселина, има мастно киселинен състав сходен с този на зехтина. Подходящ за топлинна обработка и за студена кухня.

  • ТАХАНИ Еко ферма Черга, 

произведени от 100% натурални биологично чисти ядки, чрез механично пресоване, без примеси и добавки. Произвеждаме лешников, бадемов, фъстъчен, сусамов,  слънчогледов, тиквен тахан, както и  и уникално фъстъчено масло. Не пропускайте да опитате тази изключително важна храна за поддържане на здравето.  Нашите тахани, са вкусни и здравословни, без ГМО, без глутен и без консерванти!

 

Нашата мисия  е  да произвеждаме полезна и вкусна храна за малки и за големи!

Ние възраждаме стари български рецепти, произвеждаме малки серии продукти от биологично чисти суровини. Нашите продукти са здравословни и качествени.

 Стара българска традиция е в празник, и в делник, да се събираме около трапезата. Тя е тази, която отваря сърцата и ни сближава. Вярваме, че колкото по-пъстра и богата е тя, колкото по-вкусни и здравословни са ястията на нея, толкова повече ще е веселието, толкова по-дълъг и щастлив ще е животът ни.   Наздраве!  И да ви е сладко!

Ако имате интерес да бъдете наш дистрибутор или да зареждаме вашия търговски обект,  моля да се свържете с нас, тел.0898777324. 

Scroll To Top
Close